2011 m. rugsėjo 16 d., penktadienis

Kaip pasigaminti oro gaiviklį?

Oro gaivikliai, tai kvepalai jūsų namams. Jie skirti panaikinti nepageidaujamus kvapus, tokius kaip cigarečių, gyvūnų ar tiesiog neišvėdinto kambario. Deja, šios priemonės yra gana brangios, juolab, kad vienas standartinis oro gaiviklio buteliukas gali susinaudoti per pora savaičių. Vis dėl to šie kvepalai taip pat lengvai pagaminami namuose už kur kas mažesnę kainą.

Aromaterapija

Aromaterapija, tai praktika, kuria vadovaujantis kvepalai yra išgaunami iš augalų, taip siekiant gėrinti gyvenimo sąlygas, nenaudojant aerozolių. Taigi kurdami kvepalus iš namuose augančių augalų ir naudodami šiuos kaip oro gaiviklius jūs pagerinsite savo gyvenimo kokybę, tuo pačiu susiskurdami malonią ir kvapnią aplinką. Noriu perspėti, kad šiame straipsnyje bus pateikiami gaiviklių receptai, o ne ekstraktų išgavimo būdai, apie šiuos galite pasiskaityti ankstesniuose rašiniuose.

Taigi pradėkime gamybą. Į tuščią 120 gramų buteliuką, turite įpilti 45 gramus distiliuoto vandens ir 45 gramus alkoholio, geriausiai tinka paprasta degtinė. Šį mišinį reikia suplakti. Po to įpilkite 20-30 lašų jūsų norimo kvapo ekstrakto ir suplakite. Papurkškite mišinį kambaryje. Venkite baldų ar kilimų kvėpinimo, nes iš jų sunku pašalinti įsigėrusiu kvapus.

Kvapų panaikinimas

Cigarečių ar gyvūnų kvapų panaikinimas gali būti gana sudėtingas ir paprastas oro gaiviklis jums nepadės. Norint panaikinti šiuos kvapus reikės naudoti šį receptą. Į 250 gramų purkštuvą pripilkite distiliuoto vandens, po to įlašinkite penkis lašus bergamočių ekstrakto, du lašus citrinų ir vieną lašą eukalipto ekstrakto. Prieš naudodami viską suplakite. Šis receptas yra universalus ir tinka naudoti stiprių kvapų naikinimui.

Rūkalų kvapai taip pat gali būti lengvai panaikinami sumaišius vienodas dalis acto ir distiliuoto vandens. Papurškus šį mišinį, acto kvapas išgaruos per penkias minutes, kartu dings ir nemalonus rūkalų aromatas.

Norint išnaikinti gyvūnų dvoką galite naudoti šį receptą. Į puodelį pilną distiliuoto vandens įlašinkite šešis lašus kedro, tris lašus arbatos medžio ekstraktų aliejų. Ir purkškite kambaryje.

Virtuvės kvėpinimas

Prideginus puodus ar keptuves virtuvėje tvyro nemalonus, kvapas norėdami orą padaryti gaivesnį galite pasinaudoti šiuo patarimu. Į keptuvę įberkite cinamono ar žemės riešutų, galite pagardinti vanile, ir kepkite juos ant mažos ugnies. Jūsų virtuvėje vėl įsivyraus malonus ir šiltas kvapas.

Štai ir viskas pateikiau kelėta oro gaiviklių receptų, kuriuos labai paprastai galite pasigaminti namuose už tikrai nedidelę sumą pinigų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą