2011 m. rugpjūčio 22 d., pirmadienis

Gianni Versace: laimės ir nesėkmė

Giani Versace buvo vienas sėkmingiausių pasaulinio masto mados kūrėjų. Regis nuo jo verslo pradžios iki tos nelemtingos paskutiniosios gyvenimo dienos, šį dizainerį lydėjo tik sėkmė. Giani firmos produkcijos sąraše yra ir Versace kvepalai, drabužiai, laikrodžiai ir kiti įvairūs aksesuarai. Taigi šiame straipsnyje trumpai papasakosiu apie šią įstabią asmenybę ir jo istoriją.

Pirmoji Giani parduotuvė buvo atidaryta 1978 metais. Verslininką iškarto užpuolusi sėkmė nebuvo netikėta. Dizaineris ilgus metus dirbo mados pasaulyje kol kiti kolegos pripažino jo darbus. 1946 metais gimęs būsimasis pasaulio mados guru šio amato mokėsi iš motinos. Ši gimtajame Giani mieste Reggio di Calabria dirbo siuvėja, beje gana sėkmingai. Tikriausiai verslininkas būtų perėmęs motinos verslą, bet likimas susiklostė kita linkme.

Sulaukęs dvidešimt penkerių Giani nusprendė save išbandyti Milane, Italijos madų sostinėje. Pirmuosius darbus jis kūrė Complice, Genny ir Callaghan kompanijoms. Jo darbus lydėjo sėkmė. Tikriausiai šios pastūmėtas nusprendė išleisti savo vardo kolekciją skirtą moterims (po kelių mėnesių pasirodė ir projektai skirti vyrams). Pirmasis dizainerio darbų pristatymas vyko Milano meno muziejuje 1978 metais. Versace darbai ir vėl susilaukė sėkmės, nebegalėdamas pabėgti nuo likimo tais pačiais metais jis atidarė savo mados namus.

Dar po ketverių metų pasirodė ir pirmieji Versace kvepalai, kurie taip pat labai greitai buvo pripažinti vartotojų. Taip pat kaip ir drabužiai šios kompanijos kvepalai siejami su jaunyste, energija, seksualumu ir modernumu. Kompanijos rinkodaros specialistai produkcijos veidais renkasi šiuos bruožus atspindinčius veidus: roko muzikantus, supermodelius.

Vis dėlto Giani sėkmė pasibaigė 1997 metais. Dizaineris buvo nužudytas ant savo namų laiptų dviem šūviais. Šios įstabios asmenybės sukurtas verslas nesugriuvo. Verslininkas apdairiai į firmos reikalus buvo įtraukęs savo brolį ir seserį, kuriem pavyko išlaikyti Versace vertybes. Kompanijos iki šių dienų pristatomi kvepalai ir drabužiai susilaukia didžiulio pasisekimo. Beje, mados namai iki šių dienų tebepriklauso Versace šeimai. Taigi didysis Giani įrašęs savo vardą į istorijos puslapius lydėtas begalės pasisekimų ir deja vienos skaudžios nelaimės, tesiilsi ramybėje.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą