2011 m. liepos 14 d., ketvirtadienis

Hugo Boss istorija

Retas žmogus nežino didžiausių mados pasaulio prekinių ženklų. Vienas tokių, gerai pasaulyje žinomų prekinių ženklų yra Hugo Boss. Tai vardas, kuris daugeliui reiškia vyriškumą, kokybę ir beveik šimtą metų siekiančią šios kompanjos istoriją.

Hugo Boss pirmąjį savo verslą pradėjo dar 1923. Tuo metu Vokietijoje buvo sunkūs laikai. Prisiminkite E. M. Remarko skaitytas knygas. Jose puikiai atspindimos to laikotarpio nuotaikos. Taigi, Vokietijoje siautėjo milžiniška infliacija, šios šalies žmonės turėjo praryti pralaimėjimo ir tarptautinio pažeminimo piliulę. Karą pralaimėjusi valstybė buvo priremta prie sienos keršto skonį pajutusių nugalėtojų – Vokietija turėjo sumokėti milžiniškas sumas pinigų už karo metų padarytą žalą savo kaimynėms. Tai buvo didelė našta ekonomikai ir šios sąlygos nebuvo palankios jokiam Vokietijoje veikiančiam verslui. Taigi, po septinerių metų 1930 – aisiais metais Hugo Boss turėjo sustabdyti savo pirmosios rūbus kuriančios įmonės veiklą.

1931 metai Vokietijoje buvo laikas, kai visuomenės pasipiktinimas ir revoliucinės nuotaikos įgavo kontūrus. Tais metais ir žymusis dizaineris Hugo Boss prisijungė prie nacių partijos. Tiesa, jis veikė tik partijos viduje ir nebuvo aktyvus narys. Hugo Boss prisijungė prie partijos norėdamas išgyventi ir išlaikyti verslą. Tuo metu nacių partiją išgyveno pakilimą, Hugo Boss vadovaujama įmonė, kaip ir daugelis kitų siuvyklų gavo papildymų užsakymų. Jie turėjo siūti uniformas. Šis faktas vis dar laikomas tamsia dėme šios kompanijos istorijoje.

Po karo Hugo Boss kūrė vyriškus kostiumus. 1948 metais jis mirė. Tuo tarpu Hugo Boss kompanija atgimė, kai vairą perėmė jo įkūrėjo anūkai Uwe ir Jochen Holy. Jie visiškai pakeitė kompanijos strategiją, praplėtė gaminamų produktų asortimentą ir ėmėsi dirbti su svarbiausiu mados pasaulyje dalyku – kompanijos įvaizdžių. Tai buvo laikas, kai mados industrija išgyveno pakilimą, o Hugo Boss pateko ant bangos.

Šiandien Hugo Boss kvepalai, drabužiai ir aksesuarai yra žinomi visame pasaulyje. Kadaise tik vyriškus drabužius gaminusi kompanija dabar gamina drabužius ir moterims. Tikriausiai jos įkūrėjas neįsivaizdavo, kad kažkada vienas iš pagrindinių pajamų šaltinių bus ir kvepalai. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą