2011 m. spalio 18 d., antradienis

Šių laikų mitai apie kvepalus

Dabartiniais laikais atsiradus internetui ir kitoms informacijos sklaidos priemonėms galimybės atsirasti įvairiems mitams ir išgalvotoms istorijoms dar labiau padidėjo. Ir visai nekeista, kad moterų mėgstama prabangos prekė kvepalai taip pat yra apipinti įvairiausiais mitais apie šiuos ir bus mano pasakojimas.
Pirmasis pasakojimas yra apie stovėjimo aikštelėse Jungtinėse Amerikos Valstijose siautėjusį pardavėją. 2006 metais internete pasirodė elektroninis laiškas perspėjantis saugotis pardavėjo prekiaujančio parfumerija stovėjimo aikštelėse netoli didžiųjų JAV prekybos centrų. Beje, laiškuose buvo nurodyti tik du prekybos centrai: „Walmart“ ir „Big Lots“. Šioje žinutėje buvo minima, kad pardavėjo siūlomi kvepalai moterims yra eteris, šios pauosčiusios skysčio užmiega ir tada būna apiplėšiamos. Visgi kaip paaiškėjo vėliau, ši žinutė buvo melaginga, yra manančių, kad ją sukūrė minėtų prekybos centrų konkurentai arba paprasti „programišiai“ norėję pajuokauti.
Antrasis mitas susijęs su rugsėjo 11 dienos įvykiais. Internete vėlgi pasirodė naujas elektroninis laiškas teigiantis, kad septynios moterys mirė užsisakę paštu gaunamus kvepalų pavyzdžius. Vėliau buvo nustatyta, kad ši žinutė pradėta siuntinėti iš vieno advokato biuro ir John Hopkins universiteto. Abiejų įstaigų administracija atsiprašė visuomenės, tačiau taip ir nebuvo atskleista įvykio kaltininkai.
Trečiasis mitas pasirodė apie 1997 metus ir yra apie puošeivą žmoną, kuri į klozetą išpylė nemėgstamus kvepalus. Vėliau jos vyrelis nieko neįtardamas grįžęs iš darbo nusprendė atlikti visus būtinus reikalus. Pasirodo bedirbdamas jis dar ir rūkė. Kaip jau galima suprasti parūkęs į klozetą, kur buvę kvepalai, įmetė nuorūką ir žinoma susprogdino savo užpakalį. Ši istorija irgi pasirodė netikra. Ją į viešumą paleido tokie pat juokdariai kaip ir „Chuck‘o Norris“ galių kūrėjai. Visgi šie pokštininkai nukopijavo istoriją nuo 1953 metais įvykusio panašaus įvykio, tačiau pridėjo ir daug savų detalių.
Galiausiai paskutinė iš daugelio istorijų apie kvepalus yra apie savižudybę. Ši istorija spaudą pasiekė auksino kino laikotarpiu, kai ekrane galėjai išvysti tokias JAV žvaigždes kai Charlie Chaplin ir Jean Harlow. Legenda byloja, kad Harlow vyrelis, Paul Bern, išgėrė garsiųjų Guelain kvepalų Mitsouko, panoro nusižudyti. Beje, jis iš tikro nusižudė, tačiau greičiausiai ne dėl kvepalų, o dėl jį kamavusios impotencijos ir depresijos.
Internete šiais laikais galite rasti įvairiausių istorijų, žinia, kad ne visomis jomis reikėtų tikėti, nors žinoma įmanoma, kad išpylus šiuos į klozetą galite susisprogdinti. Išgirdę smagias istorijas nepradėkite jomis tikėti, bet ir nebandykite jų patikrinti. Kvepalai moterims ir vyrams skirti kvėpinimuisi, o ne gėrimui ar sprogdinimuisi.

kvepalai moterims

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą