2011 m. lapkričio 2 d., trečiadienis

Kodėl moterys naudoja kvepalus?

Kvepalai moterų nepadaro gražesnėmis ar protingesnėmis, bet šios vis tiek juos dėvi. Jos mėgsta gauti parfumeriją dovanų, greičiausiai jūsų mama dėvi tėvo dovanotus kvepalus. Kaip čia taip yra? Apie tai kodėl kvepalai moterims yra tokie patrauklūs ir bus šis straipsnis.
Visų pirma šiek tiek istorijos. Kvepalai moterims buvo ne naujiena nuo senovės Egipto laikų. Savaime suprantama tuo metu naudota parfumerija gerokai skyrėsi nuo dabartinės, randamos parduotuvėse. Aromatams gaminti buvo naudojami miros, smilkalų, rožių ir pipirmėčių aliejai. Dažniausiai kvapnieji ekstraktai buvo naudoti religinėse apeigose, tačiau rašytiniuose šaltiniuose randama faktų, kad moterys kvepalus naudojo siekdamos suvilioti vyrus.
Šiais laikais pagrindinės priežastys, kodėl moterys dėvi kvepalus šiek tiek pakito. Savaime suprantama svarbiausioji išliko: siekiama suvilioti vyrus. Visgi merginoms taip pat svarbu pritapti prie kitų, pavyzdžiui jei draugių būryje pradedama naudoti tam tikrus kvepalus, visos juos išbandys. Beje, vaikinams dovanojant moteriai parfumeriją reiktų atsiklausti jos draugių, kas šiai patiktų. Taip pat dalis moterų mūsų laikais nori būti panašios į žvaigždes. To pasekoje žvaigždės, kaip Jessica Simpson ar Britney Spears išleidžia savo vardo parfumeriją, kurią perka gerbėjos.
Visgi grįžkime prie svarbiausio teiginio: dėvėdamos kvepalus moterys siekia suvilioti vyrus. Kaip čia taip yra? Ogi labai paprastai. Mokslininkai yra įrodę, kad prisiminimai stipriai siejasi su kvapais. Yra atlikta ne vienas bandymas, kurio metu moteriai parodžius mirusio sutuoktinio nuotrauką reaguojama įprastai, o štai davus pauostyti drabužius su sutuoktinio kvapu ne kartą susilaukta ašarų proveržio.
Moterys besikvepindamos dažniausiai nori, kad jas prisimintų. Pavyzdžiui, jei mergina kvepinasi jazmino ar gardenijos aromato kvepalais, ji nori, kad apie ją galvotumėte užuodę šių gėlių kvapą. Be to, jei pasimatymo metu užuodžiate, kad moteris yra pasikvėpinusi, galite būti tikras, jog kritote jai į akį. Galiausiai, jei padovanojote merginai kvepalus ir ši juos dėvi, galite būti tikras, kad ją užkariavote, nors tie kvepalai gali jai ir nepatikti. Taigi kvepalai moterims yra savotiškas komunikacijos ir saviraiškos būdas.

kvepalai moterims

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą