2011 m. birželio 22 d., trečiadienis

„Escada“ istorija ir dabartis

ESCADA AG (Escada), tai vienas žinomiausių prabangos prekių ženklų pasaulyje. Ši kompanija buvo įkurta aštuntajame dešimtmetyje Miunchene, Vokietijoje. Jos įkūrėjai yra Wolfgang and Margaretha Ley. Taigi šie mados namai prasidėjo kaip ir daugelis kitų, nuo šeimos verslo. Galima paminėti tai, kad įmonės įkūrimo pradžioje kompanija dirbo gaudama mažus užsakymus iš didmeninkų. Tik 1979 metais Ley šeima pamatę tendencijas, kad vartotojus traukia naujo tipo kompanijos, naudojančios dizainerių ženklus, pakeitė savo strategiją ir sukūrė Escada prekės ženklą. Beje šis vardas priklausė garsiam to meto grynakraujam lentyniniam žirgui.

Margaretha Ley darbai greitai tapo atpažįstami dėl jos mėgstamų šviesių, ryškių spalvų. Dizainerė aiškino, kad tokį stiliaus pasirinkimą lėmė jos vaikystė, mat moteris buvo gimusi Švedijoje, kur šiaurietiškas klimatas ir saulės stoka skurdino spalvas, dėl šios priežasties suaugusi, gyvybinga moteris buvo išsiilgusi ryškių tonų. Kaip bebūtų jos darbai ir sėkmingas įmonės darbas prabangos prekių segmente užtikrino kompanijos augimą.

Escada sėkmę atspindėjo ir skaičiai. Po pirmųjų darbo metų organizacijos pajamos siekė 22 milijonus Vokietijos markių. Sėkmės pastūmėta kompanija įsteigė „Laurel“ ženklą skirtą vidutinių pajamų vartotojams. Kaip ir Escada taip ir naujasis ženklas susilaukė šlovės, kai kuriais metais netgi pralenkdamas pirmtaką pardavimo kiekiais.

Vėliau kaip ir daugelis kitų mados namų Escada plėtė savo prekių asortimentą. Organizacija toliau siekė įžengti į naujas rinkas, taip didindama savo ženklo žinomumą. 1990 metais buvo išleisti Escada kvepalai. Po to sekė Escada Beute ir kitos prekių linijos skirtos grožio procedūroms atliekamoms namuose. 1991 metais kompanijos pardavimai pasiekė 1.4 milijardo Vokietijos markių arba 897 milijonų Jungtinių Amerikos dolerių.

Vis dėlto 1992 metais mirus Margaretha Ley, sėkmė nuo organizacijos nusisuko. Tiek 1992 –aisiais, tiek 1993 - iaisiais kompanija patyrė nuostolius prekyboje. To pasekoje teko parduoti dalį turėtų St. John Knits kompanijos akcijų, bei perkelti aksesuarų gamybos padalinį į Paryžių. Šie sprendimai pasiteisino ir organizacija vėl atsigavo iki 2009 metų ekonominės krizės. Šio smūgio Escada nebeatlaikė ir kompanija iš ankstesnių savininkų nupirko indų verslininkas Lakshmi Mittal. Kaip bebūtų, nesvarbu kam priklauso Escada logotipas, jis išlieka vienu žinomiausių ir populiariausių mados ženklų pasaulyje.

escada kvepalai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą