2011 m. birželio 9 d., ketvirtadienis

Hugo Boss ženklas

Hugo Boss, tai mados dizainerių namai Vokietijoje, kuriantys kasdieninius vyriškus ir moteriškus drabužius. Ši kompanija pavadinta jos įkūrėjo Hugo Boss‘o vardu. Įmonė įkurta 1923 metais Metzingen mieste, Vokietijoje. Įdomu, kad dėl sunkios ekonominės padėties šalyje ir įsiskolinimų kreditoriams, įmonės savininkas 1931 metais teturėjo 6 siuvimo mašinas. Taigi tuos metus galime laikyti antruoju įmonės įkūrimu. Vėliau atsigaunant ekonomikai ir į valdžią atėjus fašistams, Hugo Boss kompanija persikvalifikavo į uniformų gamybą Vokietijos armijai. Galima paminėti ir tai, kad kompanijos pardavimai nuo 38000 reichsmarkių 1931 metais, pakilo iki 3 milijonų 1941-aisiais.

hugo boss kvepalai
1948 metais mirus įmonės įkūrėjui, jos veikla buvo sustabdyta penkių metų laikotarpiui. Vis dėlto 1953-aisiais pasirodė pirmasis šių mados namų sukurtas kostiumas vyrams. Šis susilaukė didžiulės sėkmės, to pasekoje šeštajame dešimtmetyje įmonė išplėtė savo veiklą ir pradėjo gaminti kasdieninius drabužius vyrams ir moterims. 1993 metais įmonė pasekė kitų didžiųjų mados namų pavyzdžių ir taip atsirado pirmieji Hugo Boss kvepalai, kurie, kas be ko, buvo labai pelningi.
BOSS Black yra vienas pagrindinių kvepalų ženklų įmonėje. Jis tapatinamas su šiuolaikiškumu, speceliai parinktomis žaliavomis ir aukštos kokybės detalėmis. Įkvėpti minėto aromato sėkmės mados namai 1998 metais išleido BOSS BOTTLED aromatą, kuris tapo klasikiniu kvapu, skirtu ambicingam ir sėkmingam vyrui. BOSS Black kvepalų šeimai taip pat priklauso ženklai BOSS Femme, BOSS Soul ir BOSS Pure, kurie yra skirti vyrams ir moterims.



1999 metais Hugo Boss mados namai nusprendė atskirti kasdieninių drabužių liniją nuo verslo klasės rūbų, tuo pačiu principu buvo atskirti ir kvepalai. Tokiu būdu atsirado nauji Boss Orange ir Boss Black prekių ženklai. Boss Orange yra kasdienių drabužių linija, atspindinti miestietišką ir kosmopolitišką gyvenimo stilių. Na, o Boss Black skirtas solidiems verslininkams. Vėliau prie šių ženklų prisijungė Boss Green, kuris buvo nukreiptas pritraukti sportinių drabužių ir kvepalų mėgėjus.
Šiandien Hugo Boss ženklo prekės prieinamos šimte šalių ir daugiau kaip 5 tūkstančiuose parduotuvių. Šis ženklas papildo sėkmingai veikiančių mados namų ratą.

1 komentaras: